U bent hier:

Sfeerimpressie van EU-Plantdebat 2024

Onlangs kruisten acht (kandidaat) Europarlementariërs met elkaar de degens over de thema’s: water, innovatie, klimaat en handel. Tijdens het EU-Plantdebat 2024 in Aalsmeer werd gediscussieerd over onder meer de Kaderrichtlijn Water, groene middelen, nieuwe veredelingstechnieken, de energietransitie en handelsverdragen.

Onder leiding van Evert van Helvoort, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland, gingen Eveline Herben (BBB), Willemien Koning-Hoeve (CDA), Laura de Vries (D66), Lara Sibbing (GL-PvdA), Reinout van Malenstein (NSC), Bert-Jan Ruissen (SGP), Anna Strolenberg (Volt) en Bart Millenaar (VVD), met elkaar in debat. Op 6 juni 2024 vinden namelijk de verkiezingen plaats voor de leden van het Europese Parlement. Om mee te bepalen wie de komende 5 jaar lid is van het Europese Parlement is het belangrijk om te gaan stemmen.

Duidelijk werd tijdens het debat dat de tuinbouwketen van belang is voor de Nederlandse economie, de vergroening van stedelijke gebieden en de voedselzekerheid in Europa. Wel zijn nog stappen nodig in de verdere verduurzaming van de sector. Ondersteuning vanuit de Europese Commissie is noodzakelijk door bijvoorbeeld haast te maken met het toestaan van nieuwe veredelingstechnieken en versnelling op groene middelen.

Sfeerimpressie

Benieuwd wat de standpunten zijn van de diverse (kandidaat) Europarlementariërs? Bekijk de sfeerimpressie van het EU-Plantdebat 2024. (link naar Youtube)

Organisatoren

Het EU-Plantdebat 2024 werd georganiseerd door Glastuinbouw Nederland, Plantum, GroentenFruit Huis en Royal FloraHolland in samenwerking met LTO Nederland, Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB), Royal Anthos, Koninklijke Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB), Koninklijke Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW), Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO), Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV), CropLife NL en Artemis.