U bent hier:

Esther Veldhuis (LNV): maak op Europees niveau een kopgroep voor versnelling

Namens het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) nam Esther Veldhuis, directeur Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit, het woord. Zij feliciteerde, mede namens minister Adema, Artemis met haar 30-jarig bestaan. Gestart als een kleine vereniging met nu een volwaardige rol binnen de land- en tuinbouw met circa 40 leden.

Zij prees de actieve rol die Artemis neemt in het dialoog op het gewasbeschermingsdossier en haar positie binnen het Uitvoeringsprogramma Gewasbescherming 2030. Op een kritische maar constructieve wijze is Artemis in gesprek en brengt passievol haar missie in. Waar nodig worden ook acties ingezet ten behoeve van weerbare productiesystemen.

Met betrekking tot versnelling in toelating van biologische middelen adviseerde Esther om op Europees niveau een kopgroep te formeren met lidstaten die hier ook achter staan. Samen met die kopgroep kan de versnelling beter onder de aandacht worden gebracht bij de Europese Commissie.

Artemis dankt Esther en haar collega’s binnen het ministerie van LNV voor haar toedracht en samenwerking, die de afgelopen 30 jaar ook is meegegroeid.

Persoonlijke felicitaties van demissionair minister Adema
Gezien de drukke agenda en een bezoek aan Brussel lukte het helaas niet voor minister Adema  om bij het 30-jarig jubileum van Artemis aanwezig te zijn. Wel heeft hij, na afloop van het commissiedebat gewasbeschermingsmiddelen in de Tweede Kamer op 14 mei jl. persoonlijk zijn felicitaties gegeven aan Helma Verberkt, directeur Artemis.