U bent hier:

Fieldtrip Biocontrol

Op 13 september organiseren Artemis en IBMA Global een fieldtrip genaamd "Biocontrol in actie," gericht op de verduurzaming van de land- en tuinbouw. Deelnemers krijgen de kans om twee Nederlandse teeltbedrijven te bezoeken, één in de glastuinbouw en één in de akkerbouw.

Ondernemers delen hun ervaringen

Op vrijdag 13 september nodigen wij u uit voor een fieldtrip naar twee Nederlandse teeltbedrijven. We bezoeken zowel een glastuinbouwbedrijf als een akkerbouwbedrijf. Ondernemers zullen hun ervaringen delen, vanaf hun eerste kennismaking met Biocontrol tot de lessen die zij hebben geleerd door het consistent toepassen van deze duurzame vorm van gewasbescherming. Tijdens deze bezoeken zullen agrarische ondernemers hun ervaringen delen met het toepassen van Biocontrol, waarbij natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt. De dag biedt tevens mogelijkheden om te netwerken met vertegenwoordigers van Europese en Nederlandse organisaties en beleidsmakers.

Pierre Girard

Pierre Girard is een Franse wetenschapsjournalist en videomaker, bekend van zijn werk bij ARTE en zijn eigen YouTube-kanaal. Geboren in 1982 in Straatsburg, heeft hij een carrière opgebouwd waarin hij zich richt op landbouw en milieukwesties. Sinds 2019 produceert hij de serie "Tous Terriens", waarin hij duurzame landbouwoplossingen onderzoekt en presenteert. Daarnaast werkt hij samen met INRAE aan de serie "Field Trip", die zich richt op de overgang naar een landbouw zonder chemische gewasbeschermingsmiddelen. Op ARTE is hij ook verantwoordelijk voor de documentaireserie "Roots", die de agro-ecologie in Europa onderzoekt, en hij maakt deel uit van het team van het wetenschapsprogramma "Scope". In 2023 werd Girard bekroond met de Reporters of Hope Award voor zijn serie "Field Trip" en ontving hij de prijs voor wetenschappelijke informatie van de Franse Academie voor Landbouw voor zijn werk aan "Roots"​

Bekijk zijn YouTube kanaal.