Nieuws26-10-2016

<< terug

Green Valley Regiodebat op 9 november

Glastuinders, ketenpartijen en overheid: bondgenoten of tegenstanders in gewasbescherming?

Regionaal KNPV-debat rond groene gewasbescherming in Zuid-Holland, tussen toeleveranciers, glastuinders, ketenpartijen, overheid en onderzoek.

Vindt u dat ketenpartijen moeten ophouden met het stellen van aanvullende middelen-eisen aan tuinbouwproducten? Of vindt u juist dat ze daarmee moeten doorgaan, omdat de glastuinbouw daarmee zijn positie in hogere marktsegmenten kan versterken? En waar zouden onderzoekers en toeleveranciers zich sterk voor moeten maken: voor het versneld aanvragen van toelatingen voor laag-risico middelen? Voor het meetbaar maken van plantweerbaarheid? Of voor het ontwikkelen van nieuwe product- en marktconcepten voor groen geteelde producten? En wat verlangt u van de overheid: zorgen dat de versnelde toelating van laag-risico middelen op korte termijn operationeel wordt in Nederland? Of zorgen dat nieuwe marktconcepten worden afgesproken tussen toeleveranciers, glastuinbouw en ketenpartijen?

Samen met LTO Glaskracht Nederland (glastuinders) en Artemis (producenten en handelaren in biologische middelen) organiseert de Koninklijke Nederlandse Plantenziektekundige Vereniging (KNPV) begin november 2016 een debat over “Glastuinders, ketenpartijen en overheid: bondgenoten of tegenstanders in gewasbescherming?”. Als aanzet voor het debat zullen vertegenwoordigers van ketenpartijen, glastuinders, toeleveranciers, overheid en onderzoek in korte pitches reageren op de stelling: “Middelen-eisen van retailers zijn een zegen voor groene gewasbescherming, zeker als ze onderdeel worden van nieuwe product- en marktconcepten”. Het debat heeft tot doel om de onderlinge samenwerking in de gouden driehoek van bedrijfsleven, overheid en onderzoek te versterken.

De bijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 9 november 2016, ’s middags 13:30-18:30 bij Koppert Biological Systems, Veilingweg 14, 2651BE Berkel en Rodenrijs. Vanuit Rotterdam CS en Den Haag CS is Koppert prima te bereiken met de Randstadrail (Metrolijn E; station Rodenrijs).

Programma
13:30 – 14:00 Inloop + koffie/thee
14:00 – 15:00 Rondleiding bij Koppert
15:00 – 15:30 Pauze + koffie/thee
15:30 – 17:30 Debat o.l.v. René Schepers
17:30 – 18:30 Borrel + snack

Contact
Helma Verberkt, LTO Glaskracht, hverberkt@ltoglaskracht.nl
Willem Ravensberg, Koppert, wravensberg@koppert.nl
Jan Buurma, LEI Wageningen UR, jan.buurma@wur.nl

Aanmelden
Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan op de website van de KNPV. Kopieer deze link in uw adresbalk: http://www.knpv.org/nl/menu/Bijeenkomsten/Green_Valley/inschrijving (kies Green Valley).
Leden en vaste bezoekers loggen in met hun bestaande gegevens. Nieuwe bezoekers maken een nieuw bezoekersaccount aan. Er is maximaal plaats voor 80 deelnemers.